Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Menü

Pakora Recept ( Indiai Bundás Zöldség)

Pethő Judit
Pakora  Recept ( Indiai Bundás Zöldség)

A Pakora Indiából származó bundás, sült zöldséget jelent. Egyszerű, gyors és finom! Készíthetjük csaknem bármilyen zöldségből, én most édesburgonyából csináltam. De zellerrel, karfiollal, karalábéval különösen ízletes. A bundája gyakorlatilag minden mentes, hiszen csicseriborsó liszten, vízen és fűszereken kívül másra nincs szükségünk. Vegán étel, hiszen semmilyen állati eredetű adalékot nem tartalmaz.  A bunda ízesítése egyedileg változtatható, csak a képzelet szab határt. Vendégváró falatnak is kiváló. 

Hozzávalók 

200g csicseriborsó liszt (vagy sárgaborsó liszt)

250ml víz

2 kávéskanál só

2 kávéskanál őrölt koriander

1-1,5 kávéskanál kurkuma

( ez az alap, innen úgy ízesíthetjük, ahogy szeretnénk) Én még használtam hozzá:

1 kávéskanál őrölt gyömbért

1 kávéskanál őrölt fokhagymát

1 kávéskanál őrölt fűszerköményt

700 g zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, paradicsom, cukkini, csillagtök, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa vagy éretlen banán, esetleg spenót, spárga, articsóka, stb.), vagy kockákra vágott házi sajt

Növényi olaj a kisütéshez

 

Elkészítés

A csicseriborsó lisztet átszitáltam, majd hozzáadtam a fűszereket. (Ha ropogósabb bundát szeretnél, akkor adhatsz hozzá még egy kicsi rizslisztet)

5 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük. Állandóan kevergetve még annyi vizet adunk hozzá, hogy a kanál hátulját befedje. Ha jól dolgozunk akkor sűrűbb palacsinta tészta állagot kell felvennie. 10-15 percig pihentetjük.

Közben megmossuk és felvágjuk a zöldségeket, majd habverővel alaposan megkeverjük a tésztát, hogy kissé könnyebbé tegyük. Beleszórunk egy maroknyi zöldséget, majd egyenként kivesszük őket, és azonnal beledobjuk a felmelegített olajba. Ügyeljünk, hogy a zsiradék ne legyen túl forró, másképp belül nyers marad a pakoránk. Addig süssük őket, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Szedjük őket papírtörlőre, hogy felitassa róluk az olajat. Rögtön melegen kínáljuk. Én rizzsel és lecsóval tálaltam.

 

 

Keresés