A fehér tea hatóanyaga magasabb mint a zöld teáé.
A teacserjéről leszüretelt friss tealevelek különböző folyamatokon esnek át ahhoz, hogy főzetet készíthessünk belőle. A folyamat négy alapműveletet tartalmaz: először a fonnyasztás majd a hengerlés, fermentálás és a szárítás, de a tealevelek feldolgozásának módja területenként változik. A teák közötti különbség a levelek feldolgozásából adódik.
A fehér tea a legkevesebb feldolgozáson megy keresztül, nem erjesztik és betakarítása is korábban történik mint a fekete teáé vagy a zöld teáé. Mivel minimális kezelésen esik át a tealevél ezért magasabb az antioxidáns tartalma mint a többi teáé. Koffein tartalma viszont jóval alacsonyabb, egy csésze fehér tea csak 28mg koffeint tartalmaz. A fehér tea kedvenc teája lehet a fogyni vágyóknak, elősegíti a súlycsökkenést és fokozza az anyagcserét. Javítja a csontsűrűséget, magas antibakteriális hatása van és nagyon jó immunerősítő.
A terméket megtekinthetitek és bővebb információt kaphattok a teákról a webáruházunkban vagy debreceni bioboltunkban.