Natúr tea Csalánlevél 50g
Cikkszám: | Rex-csalánlevél |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 991 Ft |
Várható szállítás: | 2024. december 23. |
Gyártó: | Gyógytea vállalkozás |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Egységár: | 6.800,00 Ft/kg |
|
Leírás és Paraméterek
Egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások,reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk.
A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz.
A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos.
Felhasználási javaslat | Egy evőkanálnyi natúr teához 2-4 dl vizet használunk fel. |
Forrázat készítése virágokból, levelekből, füvekből, illóolajat tartalmazó termésekből(édeskömény, ánizs-termés) | A forrásban lévő vízzel leforrázzuk a teát, lefedjük, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lehűtjük. |
Főzet készítése gyökerekből, kérgekből, fás növényi részekből főzetet készítünk | A forrásban lévő vízhez a teát hozzáadjuk, az edényt lefedjük, majd lassú tűz mellett még 5-10 percig forraljuk, majd félrerakjuk, 15-30 perc után lehűtjük. |
Áztatás készítése | azokat a teákat, melyek érzékenyek a magasabb hőre, áztatással készítjük(csipkehús,fagyöngy). A teát 6-8 óráig áztatjuk langyos vízben, majd felmelegítjük (de nem forraljuk). |