Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Menü

Kipróbáltuk: Dia-Wellness Palacsinta Alappor

Pethő Judit
2022. 03. 20. 16:29:17
Kipróbáltuk: Dia-Wellness Palacsinta Alappor

Tavasz, diéta és persze édességhiány. Egy gyors palacsinta sütés megoldja problémát. A hagyományos palacsinta receptet ismerjük, de most próbáljunk ki egy szénhidrát csökkentett verziót. Én Dia-wellness Palacsinta Alapport használtam.

A recept borzasztóan "bonyolult": 250 g palacsintaport keverjünk össze 500g vízzel. Pár percig hagyjuk pihenni ezt követően serpenyőben forró olajon süssük ki.

Ha tehetek egy apró megjegyzést, akkor az arányokon semmiképp ne változtassunk. Nekem elsőre kicsit sűrűnek tűnt a tészta, így több vizet használtam, ami tészta szakadáshoz vezetett. Ha betartjuk a pontos arányokat, ez nem fordul elő. Annyi változtatást eszközöltem a recepten, hogy sütésnél nem a palacsinta sütőmet kenegettem olajjal, hanem a tésztába kevertem egy kicsit, így kevésbé ragad le. Durván félóra alatt, 250 gramm palacsintaporból, kb. 15 db palacsinta készült, melyet Helios sárgabarack lekvárral és Dia-wellness porcukor helyettesítővel tálaltam.

Keresés