Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Menü

Káposztás Kofta (fasírt)

Káposztás Kofta (fasírt)

A kofta egy népszerű étel Indiában. Rengeteg változata ismert ennek a zöldségből készült sült golyónak, melyet általában fűszeres paradicsomszószban tálalnak. Készülhet káposztából, cukkiniből, karfiolból, répából, vegyes zöldségekből vagy akár házi sajtból is. Ízletes és könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:

5 dl finomra reszelt káposzta

1,5 kk őrölt kömény

1 kk őrölt gyömbér

egy csipet őrölt chili

2 kk só

3-4 ek csicseriborsó liszt

 

A szószhoz:

3 ek olaj

2 kk kömény

1 ek reszelt friss gyömbér

2 kk őrölt koriander

1/2 kk asafoetida

1 kk őrölt chili (ízlés szerint)

3/4 kk kurkuma

1 paradicsom konzerv

1,5 kk só

1,5 kk cukor

3-4 ek kókusz tejszín

 

Szósz elkészítése

Egy kisebb lábosban felmelegítjük a 3 ek olajat, beleszórjuk a köményt, és illatosra pirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, tovább kevergetjük, majd beleszórjuk a porfűszereket és rögtön utána hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Ha ez megvan, öntünk hozzá 1,5 dl vizet, sózzuk, cukrozzuk és forrás után 5-6 percig főzzük. Végül belekeverjük a tejszínt és levesszük a tűzről.

 

Kofta Golyók

A finomra reszelt káposztát fűszerezzük, és hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet. Ne legyen túl sok, csak ami összefogja. Belegyúrjuk a sót is, és egy sütőedényben olajat hevítünk. Diónyi méretű golyókat formázunk a masszából, és bő olajban kisütjük, mint a zöldségfasírtot. Óvatosan kell sütni, amíg az elején kap egy kis kérget, nem érdemes forgatni az edényben, mert könnyen szétesik. Amikor a golyók aranybarnák, kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre tesszük.

Ha az összes golyó kisült, és a paradicsomszósz is megfőtt, az egészet rizzsel tálaljuk.

Keresés